Lummeniemen piha
on väljä ja turvallinen

Piha-alue

Lummeniemen piha on väljä, turvallinen ja lapsille sopiva. Pidäthän kuitenkin pikkulapsia silmällä, sillä ranta ympäröi pihaa. Pihapiirissä on muun muassa keinuja ja leikkitilaa, rantalentopallokenttä, uimaranta, ulkoalttari ja -penkit ja puulämmitteinen sauna. Lummeniemen pihasta pääset vesille kanootilla, jotka ovat etenkin leireillä iloisessa käytössä. Muulloin kanoottien käytöstä on sovittava erikseen.

Metsän suuntaan pääset kipuamaan ”taivaaseen asti” nousevat kuntoportaat tai lähtemään reippailemaan ulkoilureiteille. Savivuoren päällä on kesäisin auki oleva näkötorni ja frisbeegolf-rata. Savivuoren torniin on mahdollista kiivetä myös ulkoseinää pitkin palvelua toteuttavan yrittäjän kanssa siitä sopien. Moni löytää Savivuorelta myös marja- ja sieniaarteita.

Talvella järven jäällä voi hiihtää ja talvesta riippuen luistella tai potkukelkkailla. Latureiteille pääset parkkipaikan vierestä. Lummeniemi toimii hyvin myös hiihtokilpailujen kilpailukeskuksena. Aivan leirikeskuksen vieressä on Savivuoren laskettelukeskus, jossa on myös pulkkamäki.

Rantaan lempeästi liplattava järvi on nimeltään Keitele. Se on kalastajien tuntema hyvä kalavesi niin kesällä kuin talvella. Viitasaari onkin tunnettu Keiteleen muikuista.

Kaupungin palvelut

Kaupungin palvelut ovat ihan selän takana.

Savivuoren toiselta puolelta alkaa Viitasaaren kaupungin keskusta. Hiekan kappeli on Lummeniementien alkupäässä. Lähikauppa, kirjasto, uimahalli, kuntosali, urheilukenttä ja monet muut palvelut ovat Savivuoren lähellä. Marketit, erikoisliikkeet ja tori ovat hieman kauempana. Ruokailupalveluja on eri puolilla Viitasaarta.

Viitasaarelle on helppo tulla mistä päin tahansa, sillä siellä risteävät pohjoisesta etelään Suomen halkova Nelostie eli 4-tie ja lännestä itään oleva valtaväylä Sininen tie eli tie numero 77. Viitasaari on melko lailla keskellä kaikkea!

Viitasaaren palveluista löydät ajantasaista tietoa esimerkiksi kaupungin nettisivujen kautta. Myös paikalliset.fi-palveluun kannattaa kurkata.

Välimatkoja
Helsinkiin 366 km
Ouluun 241 km
Vaasaan 236 km
Kuopioon 140 km
Joensuuhun 258 km
Jyväskylään 100 km
Tampereelle 248 km

Historia elää tätä päivää Lummeniemessä

Lummeniemen leirikeskuksen juuret ovat 1960-luvussa. Silloin sinne siirrettiin pappilan vanhoja rakennuksia

Päärakennus on pappilan vanha väentupa. Vanhaa on myös mm. entinen riihi, rippikoululaisille riihikirkkona tuttu, ja vanha sauna. Uutta on majoitusrakennus ja uusi sauna takkahuoneineen.

Tie keskustasta niemen ympäri on noin kilometrin pituinen Hiekan kappelilta alkaen, mutta se on mukava siirtymä taajamasta luonnon keskelle. Myös tie on tehty aikoinaan juuri Lummeniemen leirikeskusta varten – suurella työllä rinteeseen metsän ja järven väliin. Ohiajoa Lummeniemessä ei ole nykyäänkään, koska tie päättyy leirikeskukseen ja sen viereisille kuntoportaille.

KIINNOSTUITKO, OTA YHTEYTTÄ!

PYYDÄ TARJOUS